tirsdag 2. november 2010

Bilen...

For  litt over ett og et halvt år siden kjøpte vi en bil av noen venner av oss. Bilen var sjekket grundig av en mekaniker og var i topp stand. Fordi de kjente oss, fikk vi bilen for 29 000 kroner. En ford stasjonsvogn fra år 2000. En super bil, som var god å kjøre og god plass til barnevogn og annet utstyr vi måtte trenge.

Tre måneder senere like etter poden kom til verden, så datt eksospotta av. Så måtte registerreima skiftes på bilen, det kostet litt. Vi kjøpte service på bilen, og det kostet også en del tusenlapper. Så kom høsten, og regnet begynte å strømme ned fra himmelen. Og.. like inn i bilen vår..,mekanikerene brukte flere timer på å prøve å reparere lekasjen.. men fikk det ikke til... Det var oppstått en vannlekkasje (som ikke hadde vært der fra før..) og bilen fikk stadig våte gulv. Vi la ut aviser, og prøvde å tørke opp vannet. Vi satte den i garasjen, men som andre så må også vi på jobb når det regner. Regnhetta følger alltid med. Vi har desverre gitt opp å tørke opp fukten i bilen... (ja.. vi har prøvd omtrent alt...)

Neste gang vi var på verksted for å skifte noe (nå minnes jeg ikke hva det var for noe, men det kostet i hvertfall...), fikk vi beskjed om at bilen kunne maks vare i 4-5 år til på grunn av at vannlekasjen sannsynligvis kom til å medføre rust på bærende enheter.

Så.. skulle mannen min på fyllinga med noen varer noen måneder tilnake,  og lagde en stor bulk i sida på bilen da han kjørte inn i noe skrap. Den gikk ikke på forsikringa vår... Så vi må nok ut med rundt 10 til 15 tusen kroner for å få rettet denne. Det har vi alstå ikke gjort.. For vi har jo ikke lyst til å bruke en krone mer på bilen om den ikke blir EU-godkjent.

Og... neste uke er tida for å se om den blir godkjent eller ei... Blir den det kjører vi bilen til den står... Men gjør den ikke det så må vi ha ny bil.... (vi er avhengige av å ha bil dessverre...) Og å finne en bruktbil er ikke vanskelig, spørsmålet er... prisklasse... hvor mye skal vi ut med på en annen bil?

Skal vi kjøpe en eldre bil som kommer til å bli ett pengesluk? eller skal vi kjøpe en nyere bruktmodell som forhåpentligvis ikke kommer til å kreve hauger av reparasjoner...

Neste tirsdag er dagen vi får vite det... vi venter i spenning...

3 kommentarer:

  1. Bil er dyrt, men i Norge er desverre kollektivtransport for dårlig utbygd og forholdsvis dyrt, derfor er bil for de fleste nødvendig. Så også for meg, og jeg er i samme situasjon, jeg er veldig i tvil om hvilken prisklasse jeg skal velge, pr nå veksler det fra dag til dag mellom 50.000 og 250.000.. altså, et lite sprang der. Vi får se, mange vurderinger som må tas.

    SvarSlett
  2. Jeg ville, gitt at man har økonomisk rom til det, gått for en relativt ny bil. Nye biler bruker mindre drivstoff, er mye sikrere og må sjeldnere på verksted enn gamle biler.

    Det billigste bilholdet får man nok dersom man kjører rundt i en gammel bil, og er i stand til å reparere den selv. Men for de av oss som ikke føler oss så veldig bekvem når vi åpner panseret, blir det anderledes. De siste årene har verkstedprisene steget mye kraftigere enn nybilprisene. Dette gjør at det er gunstigere å kjøpe en relativt ny bil nå enn for 20 år siden.

    SvarSlett
  3. Kjøp aldri bil av venner har jeg alltid hørt.

    SvarSlett