søndag 7. november 2010

Jeg har et bedre råd til dere damer...

enn denne her
..særlig til dere som har "giftet dere til penger".

På blogginnlegget jeg skrev om å dele pensjonspoeng etter endt ekteskap, fikk jeg mange kommentarer. Som for eksempel en som lurte på hvorfor damer som hadde hatt seg med en millionær skulle ha en bedre pensjonslønn enn ei som har jobbet og slitt som kassadame i alle år... Jeg prøvde da å argumentere med at disse andre damene jobbet og slet hjemme, men når jeg innså at de stakkars kassadamene måtte hjem etter endt skift å gjøre husarbeid hele kvelden kom jeg til kort.

Hvis man så gifter seg med en mann som tjener godt, si noen millioner i året, så vil det jo virke idiotisk å jobbe og slite for rundt 200 000 i året. Han tjener jo godt nok for begge, ikkesant? Men så vil man jo gjerne være forsikret for fremtiden, og det er du ikke når du velger å være hjemme med barn. Da har du prioritert barna, det er jo vel og flott det. Barn er heldige som har mødre som tar seg tid til dem.

Men.. er det virkelig så gøy for barna å gå hjemme med mor, dag ut og dag inn? Jeg selv studerer fulltid(nei.. jeg rekker ikke å delta på undervisning), og jobber 60%. Poden min er i barnehagen 60%, og tiltross for at den er bare året, elsker han å være der de tre dagene i uka han er der. Man behøver nemlig ikke å enten jobbe, eller være hjemme, det finnes en middelvei.

Men du lurer sikkert på hvorfor du skal jobbe 60% i en butikk for 130 kroner timen når mannen din tjener flere tusen i timen... Nei.. det behøver du ikke... Men du må jo gjøre noe. Så....

Ta deg en utdannelse!! En utdannelse er en slags forsikring for kvinner. Man tjener bedre enn ufaglærte, og man kan faktisk få jobber man er interessert i å jobbe i. Jeg har selv jobbet i butikk i 7 år, og vet at det kan bli monotont i lengden. Og tjener mannen din såpass at du ikke behøver å jobbe, så har han vel råd til at du tar deg en utdannelse.

Hvorfor skal kvinner begrense seg til å være mor og kone? Det finnes nok av eksempler på kvinner som blir veldig paranoide fordi de er redd mannen skal forlate dem. Da holder de seg i form så godt de kan, vasker huset og shopper pene klær. Som om det skulle være noen forsikring. Menn liker noen de kan prate med. Og man holder lettere på en mann hvis man har andre interesser enn utseende på hus og seg selv. Hvem skal vaske huset lurer du sikkert på? Jo.. en hushjelp som kommer noen dager i uka, disse jobber for noen hundrelapper i timen og kan være utrolig effektive, er du gjerrig så får du heller få deg en Aupair, de passer til og med barna dine.

Og skulle da mannen din gå fra deg, så har du faktisk en utdannelse å falle tilbake på. Barnebidrag varer nemlig bare i 18 år.

Dette rådet er forresten også til dere andre damer, ta dere en utdannelse! Det gir deg større trygghet, og en bedre følelse av selvverd.

2 kommentarer:

  1. Jenter i grunnskolen gjør det jevnt over bedre i lesetester enn gutter, og på universitetene og høgskolene er over halvparten av studentene kvinner. I tillegg er det så mange som tar høyere utdanning nå at flere og flere nok må finne seg i å ta jobber som de er overkvalifiserte til. Høyere utdanning er en god basis, men skal man nå langt, må man kombinere formell utdannelse med pågangsmot, hardt arbeid og livslang læring.

    SvarSlett
  2. enig :o) men utdannelse er en start. Særlig for damer som finner seg en mann med høyere inntekt enn seg selv, det er tryggere økonomisk dersom skilsmissen skulle være et faktum

    SvarSlett